Μάγος για Παιδικό Πάρτι; 11 Tips για ένα Αξέχαστο Μαγικό Πάρτι απ’ τον Βραβευμένο Μάγο Τρίσταν!

σχολή μαγείας, τρίσταν, μάγος, μαγικά κόλπα, τρικ, ταχυδακτυλουργικά, μαθήματα ταχυδακτυλουργίας

Ψάχνετε μάγο – ταχυδακτυλουργό για παιδικό πάρτι; Πόσο κοστίζει ένας ταχυδακτυλουργός για ένα παιδικό πάρτι; Ποια είναι η ιδανική ώρα σ’ ένα παιδικό πάρτυ για να πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα με μαγικά κόλπα; Σε αυτό το βίντεο ο κορυφαίος μάγος Τρίσταν θα σας δώσει 11 πολύ σημαντικά tips, για να κάνετε το πάρτι του παιδιού σας αξέχαστο!

Γειά σας! Είμαι ο Τρίσταν και έχω την ευτυχία να κάνω μία απ’ τις πιο όμορφες δουλειές που υπάρχουν… Βασικά, την ομορφότερη: Είμαι μάγος! Παρουσιάζω τη μαγεία μου σε θέατρα, εταιρικά events, γάμους, βαπτίσεις και παιδικά πάρτι! Έχω κάνει χιλιάδες πάρτι και, μέχρι σήμερα, τα λατρεύω! Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για αυτό το θέμα. Θα προτιμήσω, όμως, να μοιραστώ μαζί σας 11 σημαντικά και χρήσιμα tips για να κάνετε το παιδικό σας πάρτι μαγικό!

1. Κάντε έρευνα!

Καταλαβαίνω ότι σα γονείς είστε απασχολημένοι συνεχώς, με διάφορα πράγματα. Πριν αποφασίσετε, όμως, ποιος ταχυδακτυλουργός θα αναλάβει την ψυχαγωγία των παιδιών, αφιερώστε λίγο χρόνο. Μη μείνετε στην πρώτη σελίδα της Google. Ψάξτε στο διαδίκτυο, δείτε ιστοσελίδες, προφίλ, βίντεο, κριτικές, και μόλις έχετε καταλήξει σε κάποιες πιθανές επιλογές μάγων, που σας ταιριάζουν, επικοινωνήστε μαζί τους!

2. Συνεννοηθείτε τηλεφωνικά και όχι με email!

Το τηλέφωνο είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πραγματικά αν κάνει για εσάς ο μάγος που σκοπεύετε να καλέσετε στο πάρτι του παιδιού σας. Ο τρόπος που θα σας ενημερώσει για το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα, η διάθεσή του να σας εξυπηρετήσει και ο σεβασμός που θα σας δείξει, φανερώνουν τον επαγγελματισμό και την αγάπη του για την τέχνη που υπηρετεί. Μη στείλετε email, ούτε sms. Τηλεφωνήστε για να γνωρίσετε και να πάρετε μία πρώτη γεύση του ταχυδακτυλουργού που θα εμπιστευτείτε τη διασκέδαση των παιδιών σας.

3. Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση!

Πολλές φορές έχει τύχει να μου πουν στο τηλέφωνο: «Μπορώ να σας κάνω μία χαζή ερώτηση;». Δεν υπάρχει χαζή ερώτηση! Μοιραστείτε ότι σας απασχολεί. Η οργάνωση ενός παιδικού πάρτι μπορεί να είναι αγχωτική και -ως γονείς που νοιάζονται- θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας! Μοιραστείτε τους προβληματισμούς, αλλά και τις ιδέες σας, γιατί μέσα απ’ αυτά, ένας επαγγελματίας μάγος – ταχυδακτυλουργός θα φροντίσει -όχι μόνο- να σας αποφορτίσει, αλλά και να σας βρει λύσεις!

Ταχυδακτυλουργός Παιδικό Πάρτι

4. Μη στέκεστε μόνο στην τιμή ενός μαγικού προγράμματος!

Έχει τύχει να διαβάσω σε διάφορα άρθρα ή δημοσιεύσεις, ανθρώπους να ρωτάνε: «Πόσο κοστίζει ένας μάγος για παιδικό πάρτι;» ή «Ποια είναι η τιμή ενός ταχυδακτυλουργού για να κάνει μαγικά κόλπα σε παιδιά;». Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν καλοί, μέτριοι και κακοί μάγοι. Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν την ταχυδακτυλουργία ως χόμπι ή ως ένα έξτρα εισόδημα και άνθρωποι που αφιερώνουν όλη τους ζωή σε αυτήν την τέχνη. Γι’ αυτό και μπορεί να δείτε δύο μάγους να κάνουν «φαινομενικά» το ίδιο μαγικό τρικ, αλλά να μην έχει καμία σχέση ο ένας με τον άλλο. Η τιμή, λοιπόν, ενός magic show, τις περισσότερες φορές, εμπεριέχει την εμπειρία, τον επαγγελματισμό, τη γνώση, το ήθος, την ευγένεια, και γενικότερα την ποιότητα ενός μάγου. Εκεί βρίσκεται όλη η διαφορά και όλη η αξία. Απ’ την άλλη μεριά, αν δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός σας, πράγμα απόλυτα σεβαστό, θα σας πρότεινα να μην πάτε σε μία φτηνή λύση, γιατί θα απογοητευτείτε και εσείς και οι καλεσμένοι σας. Μπορείτε να βρείτε έναν άλλο ψυχαγωγό, είτε κλόουν, είτε ανιματέρ, που συνήθως προσφέρονται σε πιο προσιτές τιμές.

5. Βρείτε την κατάλληλη ώρα που θα γίνει το μαγικό πρόγραμμα!

Κάνατε, λοιπόν, την έρευνά σας, ψάξατε ιστοσελίδες και προφίλ, είδατε βίντεο με μάγους και είπατε «αυτός είναι ο ταχυδακτυλουργός που θα είναι στο παιδικό πάρτυ του παιδιού μου!». Μιλήσατε και στο τηλέφωνο και τα κανονίσατε όλα, σωστά; Μάλλον όχι! Σκεφτήκατε, ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να κάτσουν τα παιδιά και ν’ απολαύσουν τα μαγικά κόλπα ενός ταχυδακτυλουργού; Η πρώτη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η παράσταση είναι περίπου 60’ μετά την ώρα προσέλευσης. Είναι καλή ώρα γιατί έχουν έρθει όλοι οι καλεσμένοι, έχουν μιλήσει, έχουν παίξει, έχουν τσιμπήσει και είναι ακόμα φρέσκοι και έτοιμοι για μία μαγική εμπειρία. Από ‘κει και πέρα, όλες οι υπόλοιπες ώρες εξαρτώνται από διάφορες παραμέτρους, όπως το χρονικό περιθώριο που έχετε, τις ηλικίες των παιδιών, την ημέρα που πραγματοποιείται το πάρτι, την ώρα που θα σερβιριστεί το φαγητό, την ώρα που θα κοπεί η τούρτα, άλλες δραστηριότητες που πιθανόν έχετε τακτοποιήσει κλπ. Και για να μη μου πελαγώσετε, απλώς ρωτήστε τον μάγο: Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να κάνετε τα μαγικά σας;

6. Ο ψυχαγωγός είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο παιδικό πάρτι!

Είτε επιλέξετε έναν μάγο, είτε έναν ζογκλέρ, είτε έναν κλόουν, είτε έναν ανιματέρ, να θυμάστε το εξής: Ο ψυχαγωγός είναι το πιο σημαντικό πράγμα σ’ ένα παιδικό πάρτι! Αυτός θα δώσει τον ρυθμό, την ενέργεια και τη διάθεση. Ύστερα από λίγες μέρες, κανείς δεν θα θυμάται τι έφαγε ή τι ήπιε, αλλά όλοι θα θυμούνται πως πέρασαν. Και για ‘μένα η παιδική ψυχαγωγία δεν έχει να κάνει με το να περάσουν απλώς καλά, αλλά να ζήσουν μαγικές στιγμές, να δεθούν και να δημιουργήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις!

Παιδικά πάρτυ

7. Βρείτε το κατάλληλο σημείο που θα πραγματοποιηθεί το μαγικό show!

Αν και οι πιο έμπειροι μάγοι έχουμε -πάντα- τον τρόπο να προσαρμόζουμε το πρόγραμμά μας σε διαφορετικές συνθήκες και να γνωρίζουμε ποιο σημείο είναι ιδανικότερο για να το παρουσιάσουμε, καλό είναι να έχετε φροντίσει από πριν που θα γίνει το πρόγραμμα. Ειδικά αν πρόκειται για έναν μικρό χώρο! Φροντίστε, λοιπόν, να είναι σ’ ένα σημείο όπου τα παιδιά θα μπορούν να κάθονται αναπαυτικά, είτε σε καρεκλίτσες, είτε και στο πάτωμα. Απέναντι τους θα στέκεται όρθιος ο ταχυδακτυλουργός και θα τους παρουσιάζει τα μαγικά του τρικ. Πράγμα που σημαίνει ότι, ιδανικά, δεν πρέπει να έχει πίσω του ανθρώπους και ούτε κόσμο να πηγαινοέρχεται και να περνάει από μπροστά του.

8. Αντιμετωπίστε τον μάγο με σεβασμό!

Όσοι ασχολούμαστε με την ψυχαγωγία και συγκεκριμένα με την παιδική ψυχαγωγία, δεν έχετε ιδέα τι βλέπουμε και τι συναντάμε! Για να μην είμαι άδικος, όμως, τουλάχιστον στη δική μου καριέρα, έχω αντιμετωπιστεί με πολλή αγάπη και σεβασμό. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν έχω δει πολλά πράγματα. Είναι απίστευτα σημαντικό να φερθείτε στον μάγο (και σε κάθε ψυχαγωγό) με ευγένεια και σεβασμό! Μην αφήσετε κανέναν καλεσμένο σας να τον ενοχλεί ή να τον διακόπτει την ώρα που κάνει πρόγραμμα. Μην αφήσετε κάποιον γονιό να αποσπάσει την προσοχή των παιδιών, πηγαίνοντας φαγητό ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ώρα παράστασης! Αν ακούσετε κάποιο παιδί να συμπεριφέρεται με άκομψο και χυδαίο τρόπο (συμβαίνει), κάντε παρατήρηση ή ζητήστε διακριτικά απ’ τους γονείς του να επέμβουν. Δεν είναι όλοι οι μάγοι έμπειροι για να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις, αλλά και σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν οφείλει να δέχεται προσβολές και άσχημη συμπεριφορά. Εννοείται πως τα παιδιά είναι παιδιά. Μπορεί να πεταχτούν, να πουν μία χαζομάρα, είναι λογικό και είναι μέρος της δουλειάς μας να το αντιμετωπίζουμε. Σκοπός όμως, είναι να μην περάσουμε στην άλλη πλευρά, γιατί έτσι κανείς δεν θα περάσει όμορφα και φυσικά ο μάγος δεν θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του σωστά!

σχολή μαγείας, τρίσταν, μάγος, μαγικά κόλπα, τρικ, ταχυδακτυλουργικά, μαθήματα ταχυδακτυλουργίας

9. Μην έχετε παράλληλες δραστηριότητες!

Πολλοί γονείς, στην προσπάθειά τους να οργανώσουν ένα εντυπωσιακό πάρτι, μπαίνουν στη διαδικασία να βάλουν πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια. Έχω βρεθεί σε πάρα πολλά παιδικά πάρτι – υπερπαραγωγές με ατελείωτα φουσκωτά, τραμπολίνο, face painting, μπαλόνια, παιχνίδια και ότι μπορείτε (και δεν μπορείτε) να φανταστείτε! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα παιδιά να μην έρχονται κοντά και να μοιραστούν την εμπειρία του πάρτι, αλλά να σκορπίζονται δεξιά και αριστερά σαν να βρίσκονται σ’ έναν χαοτικό παιδότοπο. Και τελικά, επειδή οι πειρασμοί είναι πολλοί, δεν μπορούν να εστιάσουν και ν’ απολαύσουν πραγματικά κάτι. Ένα παιδικό πάρτι δεν χρειάζεται να είναι υπερπαραγωγή για να είναι πετυχημένο! Το αντίθετο! Αν, για τον οποιοδήποτε λόγο, επιθυμείτε να έχετε αρκετές δραστηριότητες, φροντίστε να μην είναι όλες παράλληλες. Για παράδειγμα, την ώρα που ο μάγος θα κάνει το show του, κλείστε την πρόσβαση σε άλλα παιχνίδια!

10. Ενημερώστε τον μάγο για πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει!

Αν υπάρχει κάτι που πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ταχυδακτυλουργός, που θα έρθει στο πάρτι σας, να του το πείτε. Σας ξαναλέω, δεν είναι όλοι έμπειροι, αλλά και οι έμπειροι καλό είναι να είναι ενημερωμένοι. Μπορεί, για διάφορους λόγους, να μην παρευρίσκεται ο ένας απ’ τους δύο γονείς, κάποιο παιδί ίσως αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ενημερώστε τον ψυχαγωγό για οτιδήποτε θεωρείτε ότι χρήζει προσοχής, για να προλάβετε και να προφυλάξετε καταστάσεις. Ενημερώστε τον, όμως, και για πράγματα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Ίσως το παιδί σας λατρεύει έναν σούπερ ήρωα, έναν δεινόσαυρο, ένα άθλημα. Με μία τέτοια πληροφορία, ένας έξυπνος μάγος θα μπορέσει να δημιουργήσει δίαυλους επικοινωνίας, αλλά και να τη συμπεριλάβει στην παράστασή του.

Μάγος - Ταχυδακτυλουργός Τρίσταν

11. Απολαύστε και εσείς το πάρτι σας!

Συχνά, οι γονείς που οργανώνουν το πάρτι, εκείνη την ημέρα, τρέχουν σαν τρελοί! Το καταλαβαίνω απόλυτα… Πρέπει, όμως, και εσείς να απολαύσετε αυτήν τη γιορτινή ημέρα. Βρείτε χρόνο να κάτσετε με τους άλλους γονείς, να γνωριστείτε, να συζητήσετε. Βρείτε χρόνο να δείτε τα παιδιά σας να παίζουν και, γιατί όχι, να παίξετε και εσείς μαζί τους! Το έχετε ανάγκη, πιστέψτε με! Όταν ξεκινούσα σε αυτόν τον χώρο, ήθελα το μαγικό πρόγραμμά μου ν’ απευθύνετε και στους γονείς. Μου έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο μεγάλη απήχηση είχε αυτό! Να βλέπεις μικρούς και μεγάλους να γίνονται μία παρέα. Να γελάνε, να εντυπωσιάζονται μαζί… Να μοιράζονται μία κοινή εμπειρία! Ρωτήστε, λοιπόν, τον ταχυδακτυλουργό αν η παράστασή του είναι κατάλληλη και για τους ενήλικες και αν σας απαντήσει θετικά απολαύστε την όλοι μαζί! Το παιδικό πάρτι δεν αφορά μόνο το παιδί που έχει γενέθλια. Αυτό είναι το επίκεντρο και γύρω του βρίσκονται συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και πάνω απ’ όλα εσείς!

Το πρόγραμμα του μάγου Τρίσταν έχει βραβευτεί απ’ τη Διεθνή Αδελφότητα Μάγων με το κορυφαίο βραβείο “Best Family Magic Show”.

Δείτε πληροφορίες για τα προγράμματα του Τρίσταν

 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.