Συνέντευξη στο Funcy

1. Πως ήταν η παιδική σου ηλικία;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα από εικόνες, εμπειρίες, χρώματα και ήχους. Μεγάλωσα σ’ ένα περιβάλλον ποικιλόμορφο με πολύ ζωντανούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Κάθε φορά που η σκέψη μου κάνει αναδρομές, νιώθω πολύ τυχερός, γιατί έχω ζήσει ανεκδιήγητες στιγμές που μου χάρισαν μία βαθιά σχέση με τη ζωή!

2. Η αγάπη σου για την μουσική υπήρχε πάντα ή εκδηλώθηκε σε μετέπειτα στάδιο;

Αν και το πρώτο «ταλέντο» που μου δόθηκε ήταν αυτό της ζωγραφικής, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ονειρευόμουν να γίνω μουσικός. Άρχισα -ευτυχώς- νωρίς τα μαθήματα, ενώ συγχρόνως έγραφα στίχους και ποίηση. Θεωρώ όμως, πως πάντοτε -έστω και «βρεφικά»- σκεφτόμουν και εκφραζόμουν πολύ φυσικότερα μέσω των τεχνών.

3. Γνωρίζω ότι οι σπουδές σου αφορούν την μουσική (Σύνθεση, Διεύθυνση κλπ). Πως πήρες αυτή την απόφαση;

Οι «σπουδές» είναι μονόδρομος για να μάθει κανείς σε βάθος την τέχνη της μουσικής. Φυσικά, δεν αρκούν μόνο αυτές. Απαιτείται πολύ προσωπική αναζήτηση, διάβασμα, σκέψη, πάθος και ανησυχία. Χωρίς αυτά δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Άλλωστε, το πραγματικό ταξίδι είναι πέρα των σπουδών…

4. Πότε μπήκε μέσα σου το μικρόβιο του μάγου;

Νομίζω πως πάντα υπήρχε, γιατί -όπως και με τη μουσική- γοητευόμουν με καθετί που έσπαγε τα «δεσμά» της ψευδαισθητικής κοινωνίας μας. Έτσι, μοιραία, την πρώτη φορά που είδα ένα μαγικό τέχνασμα, ένιωσα κάτι πρωτοφανές. Έναν κεραυνοβόλο έρωτα που ευτυχώς μετουσιώθηκε σε αγάπη!

5. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να παρακολουθείς διάφορα σεμινάρια που αφορούν το επάγγελμα σου;

Είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθείς οτιδήποτε σε κινητοποιεί και σε οδηγεί σε «εξέλιξη». Σε σεμινάρια έχω μάθει πολλά πράγματα και έχω γνωρίσει εξαιρετικούς ανθρώπους που με επηρέασαν βαθιά.

6. Εκτός από σεμινάρια και συνέδρια μουσικής και μαγείας συμμετείχες και σε άλλα είδη. Μπορείς να αναφέρεις μερικά;

Γοητεύομαι σαν παιδί από πολλά και «διαφορετικά» πράγματα, τα οποία μου χαρίζουν έμπνευση, γνώση και χαρά. Έχω παρακολουθήσει αμέτρητα σεμινάρια φιλοσοφίας, ψυχολογίας, μεταφυσικής, θεάτρου, κινησιολογίας κ.π.α.

7. Πότε ξεκίνησες την επαγγελματική σου πορεία ως μάγος;

Ξεκίνησα πριν από δέκα χρόνια περίπου.

8. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μεταδώσεις τις γνώσεις σου σε άλλους;

Το έργο του δασκάλου έχει αρκετές διαφορές από αυτό του ερμηνευτή ή του δημιουργού. Οφείλει να αλλάζει και να διαμορφώνει τη διδασκαλία του ώστε να εμπνέει τον μαθητή και να τον μυεί στον μαγικό κόσμο της «γνώσης». Η μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζει, είναι οι πολύ λεπτές ισορροπίες, ανάμεσα στο να είναι (και να μην είναι συγχρόνως) δάσκαλος, γονιός και μαθητής του μαθητή του.

9. Μπορείς να μας μιλήσεις λίγο για τη δισκογραφική σου δουλειά;

Φυσικά! Έχουν κυκλοφορήσει -μέχρι στιγμής- τέσσερα προσωπικά άλμπουμ, τα οποία είναι: Γιατί μ’ αγάπησες (2011), Rainy Night (2013), Fake Truths (2014) και Confessions (2015). Επίσης, έχουν εκδοθεί μουσικά έργα μου σε συλλογές, καθώς και μουσικές που έχουν γραφτεί για ντοκυμαντέρ, ταινίες, θέατρο κλπ.

10. Πως μπορείς να συνδυάζεις τη μαγεία με τη μουσική;

Η «πραγματική» μουσική, είναι ίσως η μοναδική γλώσσα – τέχνη που ενώνει τον αθέατο με τον θεατό κόσμο, οδηγώντας μας στις ρίζες του μυστηρίου της ύπαρξής μας. Χαρακτηρίζει, περιγράφει και μεταφέρει αυτά που δεν βλέπονται, αυτά που δεν λέγονται. Έτσι λοιπόν και στη μαγεία. Η μουσική υπάρχει στις λέξεις και στην κίνηση. Στην φωνή και το σώμα. Στους ήχους και στην ερμηνεία τους. Σε κάθε μόριο μίας παράστασης, που υπηρετεί και υπηρετείται απ’ την ευρύτερη ανάγκη μίας συνθετικής αρμονικής σκέψης. Η μουσική υπάρχει παντού! Ακόμα και όταν δεν υπάρχει. Η μαγεία, όπως και κάθε «παραστατική» τέχνη, χωρίς την μαγεία της μουσικής, είναι ανούσια…

11. Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο;

Μου αρέσει πολύ να διαβάζω, να γράφω, να αθλούμαι, να σκέφτομαι και φυσικά να μοιράζομαι όμορφες – ξέγνοιαστες στιγμές με καλή παρέα.

12. Ποιά είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του χαρακτήρα σου;

Αυτή την ερώτηση μπορούν να την απαντήσουν άλλοι καλύτερα από ΄μένα!

13. Ποιά τα μελλοντικά σου σχέδια;

Υπάρχουν ήδη πολλά και απαιτητικά projects που τρέχουν. Παραστάσεις, μουσικές συνθέσεις, θεατρικά, σεμινάρια κ.π.α. Τα «σχέδια» μου, ωστόσο, είναι να κάνω πράγματα που αγαπάω, γιατί μέσα απ’ αυτά ζω, ωριμάζω και έτσι μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου και στους συνανθρώπους μου αυτό που -νομίζω πως- ξέρω να κάνω καλύτερα… ψυχαγωγία… τέχνη!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας, θεωρούμε ότι συμφωνείτε με αυτό.